Lamelni stropovi

Lamelni stropovi mogu biti horizontalni i vertikalni. Osim estetske, imaju i funkciju poboljšanja akustike u prostoru. Izrađuju se od više vrsta materijala.

Mineralni lamelni stropovi

Značajno poboljšavaju akustičnu kvalitetu u prostoru jer su mineralne ploče izvrsni apsorberi zvuka. Preporučuju se za sve prostorije u kojima je važno smanjiti buku i povećati razumljivost govora.

Koriste se u javnim prostorima u kojima se okuplja veliki broj ljudi i gdje je poželjno smanjiti buku, kao što su trgovački centri, kongresni centri i zajednički školski prostori.

Preporuka je da se koriste i u prostorima u kojima želimo povećati razumljivost govora smanjenjem jeke: kao npr. u hodnicima, zdravstvenim ustanovama, restoranima ili prostorijama u kojima želimo smanjiti buku radnih strojeva.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Metalni lamelni stropovi

Proizvedeni su od čelika ili aluminija. Imaju punu ili perforiranu površinu. Pogodni su za prostore sa povečnim higijenskim zahtjevima, negorivi i otporni na vanjske utjecaje. Metalne lamelne stropove najčešće koristimo u prostorima:

  • gdje se traži površina koja dozvoljavav redovito čišćenje (medicinski objekti, kuhinje, laboratoriji, proizvodni pogoni, prehrambena industrija),
  • gdje su potrebni negorivi stropovi, npr. na javnim objektima, na brodovima i sl.)
  • gdje je povećana vlaga zbog prisutnosti vode (bazeni) ili zbog vremenskih uvjeta, npr. stropovi ispod nadstrešnica, u vanjskim prolazima, na palubama itd.

Drveni lamelni stropovi

Svojim prirodnim izgledom pridonose kvaliteti prostora u koji se ugrađuju. Osiguravaju atraktivan izgled i daju prozračnost stropnim površinama. Dobro funkcioniraju u svim vrstama prostorija, a uz integrirane akustičke ploče pored estetske, dobivaju i akustičnu funkciju.
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Tekstilni lamelni stropovi

Akustika prostora može se poboljšati i tekstilnim lamelnim stropovima, a meka tekstilna površina dodatno povećava osjećaj ugode u prostoru.